Напишете дума/думи за търсене

5 бебета се родиха за 52 минути

Щастието събрано в 9 души - 4 майки и 5 деца / Снимки: Болница "Селена"

Накуп в пловдивска болница 

Всичките малчугани идват на бял свят по естествен път

Пет бебета се родиха само за 52 минути в пловдивска болница. И всичките идват на бял свят по естествен път.

Между 14,35 и 15,27 ч. в понеделник се оказва много натоварено в лечебното заведение под тепетата. Четири родилки получават контракции и са готов да дадат живот, а мини армия от лекари е мобилизирана, за да мине всичко без проблеми.

"Малката Ана е първа от всички - тя се ражда в 14,35 часа, с тегло 3430 грама и ръст 51 сантиметра. Малко след нея, с идентични мерки своя първи дъх поема и Катето. След кратка пауза настъпва важният момент и за бъдещата майка Надя - близначките Андрияна и Гергана се раждат в 15,10 и 15,14 часа. А единственият мъж в женската компанията - малкият Любчо - кавалер още преди да се роди, е последен в 15,27 часа. Всичките ни общо 9 пациента са в прекрасно състояние - здрави, щастливи, усмихнати и шумни", разказаха от болничното заведение.

Гордите майки се казват Боряна, София, Надя и Светлана и не се познават, преди съдбата да се намеси и само в рамките на един час да се случат най-важните събития в живота им. Общо 11 специалисти - 4 акушер-гинеколози, 3 неонатолози, 2 анестезиолози и 2 акушерки, посрещат новите пет живота. Екипите, погрижили се за майките и техните съкровища, се състоят от д-р Матев, д-р Бабаков, д-р Памукова, д-р Петрова, д-р Кренчев, д-р Георгиева, д-р Димитрова, д-р Миовска, д-р Белчева, акушерките Ваклинова и Карагьозова.

Когато научава, че е бременна с близнаци, Надя изказва категоричното си желание да роди по естествен път. "Невинаги това е възможно - многоплодните бременности крият по-големи рискове за живота и на майката, на децата и могат да доведат до сериозни усложнения. Нашият екип обаче обещава да направи всичко по силите си желанието на Надя да се осъществи и успява да изпълни своето обещание. Ади и Гери се раждат в добро състояние и с добри показатели, а мама Надя не само се чувства страхотно, но и не сваля усмивката от лицето си", каза още от болницата.

Гигант се появи в същото лечебно заведение

В безспорен хит на лято 2017-а се превърна малкият голям Турач. Като и той се роди в същата болница, където и петте бебета от тази седмица.

Снимки: Болница "Селена"
Снимки: Болница "Селена"

Юнакът пое първа глътка въздух в средата на юли в Плодив. Новороденото момченце закова 5,750 и ръст от 57 см на първата теглилка. Турач, чието име означава "малка птичка", се родил по-рано от очакваното, а по тази причина се наложи да бъде поставен в кувьоз Той се е възстанови бързо и в края на юли се прибра у дома в Хасково.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ