Напишете дума/думи за търсене

Внучето на Марги Хранова - Дориан, кръстено на герой на Оскар Уайлд

Певицата не обича да глези внуците си, но им готви вкуснотии

27 декември 2019 г. бе двоен празник за популярната ни певица Марги Хранова. Тогава се роди нейният трети внук - Дориан, в същия ден като чичо си Кристиян.

“Вечерта празнувахме и рождения ден на сина ми, и раждането на бебето”, разказва с усмивка певицата. Дориан е дете на малкия ѝ син - Кирил, и любимата му Лидия. А изборът на името има дългогодишна история.

“Въпреки че е родено на Стефановден, вече бяха решили да бъде Дориан, на сина ми му звучи красиво. Още като дете е гледал филма “Маската” и там отрицателният герой се казвал Дориан. Явно от там се е впечатлил като име, независимо че е отрицателен героят. След това чел книгата “Портретът на Дориан Грей” на Оскар Уайлд. Така му се е набило това име, просто му звучи приятно.

Ако беше момиче,

разбира се, щеше да

бъде Маргаритка

Но това е, мъжка майка, внуците - момчета, около мен само мъже”, казва Хранова.

Певицата има още двама внуци, които вече са големи. 20-годишният Иван учи компютърни технологии в Американския университет в Благоевград. Малкият - Кристиян, е осмокласник в столична гимназия.

“Иван е кръстен на нашия сват - на дядо си по майчина линия. Тъй като мъжът ми е Кирил, малкият ми син също е Кирил, затова решихме, че е по-добре да бъде на другия дядо. А Кристиян е на баща си - Кристиян Втори”, уточнява тя.

“И двамата се занимаваха с футбол, но големият получи контузия и се отказа. Обаче малкият продължава да играе и един ден може да се гордеем с него. В момента е футболист в “Септември”. И децата ми - Кристиян и Кирил, си организират редовно турнирчета по футбол, сега внуците също се включват”, разказва още Хранова.

Тя не се определя като строга баба, макар да има изисквания към внуците си - да се обаждат от време на време, да се държат, както подобава на внуци с баба и дядо. Напътства ги и говори приятелски с тях. Но е против глезенето. “Не съм глезила децата си, внуците също. ” Но пък винаги се съобразяват с техния вкус, когато им ходят на гости.

“Младите сега се хранят по-специално, не обичат много манджи. Нямат много време да си готвят по къщите и затова винаги се съобразявам с по-специални ястия. Може да е печено месо с гарнитура, много обичат пилешки бонфиленца със сметанов сос и макарони. Това правя много често, когато идват при мен. Обичат и салатка от домати, но най-много обичат червени пълнени чушки и сарми. Тях мъжът ми Кико ги прави много добре, помага ми. И когато ги правим, ги викаме да си хапнат”, обяснява певицата. Когато се събират всички около масата обаче, не им пее.

“Нямам време

да им пея,

докато сервирам първо, второ, пък и десерт, не остава кога. Пък и искаме да си кажем по нещо. Но ги каня на различни мои изяви и концерти”, заявява Хранова.

По-големите ѝ внуци - Иван и Кристиян, ходели по концертите ѝ още от малки. “Водеха ги родителите им, майка им винаги осигуряваше поканите и им беше интересно. Но сега вече ги влекат дискотеки, модерни неща. Чалга не ги влече, слава Богу”, обяснява талантливата певица.

Преди години дори подписвала автографи за приятелчета на внуците си или за техни родители. Най-скъпите автографи, които Хранова осигурила на своите внуци обаче, не били с нейния подпис.

“Те имат оригинален автограф на Меси. Той е любимият футболист на по-малкия ми внук Кристиян. Чрез нашия приятел Лъчо Танев, който е мениджър в Испания, успяхме да осигурим специални автографи за Иван и Криси от Леонел Меси. И са много щастливи от това, даже са ги сложили в рамки”, разказва певицата.

Когато били по-малки, внуците ѝ оставали при Марги Хранова и съпруга ѝ, грижовните баба и дядо ги учели да играят на табланет, за да се учат да броят и смятат. Освен това обичали да прекарват време с игра на “война” с тесте карти - този, чиято карта е с по-високо число, прибира и тази на противника. Разбира се, не пропускали и традиционната игра “Не се сърди, човече”.

“Рисувахме също. Аз обичах да им показвам някои неща да оцветяват книжки, но бяха малки още”, спомня си Хранова.

Сега вече те са големи, певицата е позабравила това-онова от правилата на игрите, но ще трябва да си ги припомни, защото малкият Дориан е едва на няколко дни, но също ще порасне с подкрепата и грижата на баба си Марги и дядо си Кико.

Марги Хранова с част от голямото си семейство.
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
Марги Хранова с част от голямото си семейство. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
Певицата със съпруга си и по-малкия внук - Кристиян
Певицата със съпруга си и по-малкия внук - Кристиян
С по-големия си внук - Иван
С по-големия си внук - Иван
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ