Напишете дума/думи за търсене

16 бебета проплакаха в пловдивска болница на свети Валентин

12 момичета и 4 момчета се родиха днес в АГ-клиниката

Шестнадесет бебета се родиха на днешния празник на влюбените в акушеро-гинекологична болница в Пловдив. Истинско женско царство се случва под покрива на специализираната клиника след като дванадесет момиченца и едва четири момчета проплакаха под покрива й днес. Три двойки се сдобиха с близнаци – двоен подарък за празника.

Първата дамска двойка близначки проплака в 8.56 часа. Двете момиченца са с перфектни мерки от 3050 и 3360 гр. и 47 и 49 см. Девойките са подранил подарък за рождения ден след броени дни на майка си Силвия.

Вторият тандем разнообрази половото преимущество с момченце и момиченце също с идеални мерки. Двойната радост от братче и сестричка са резултат от инвитро клиниката, която вече достигна почти 45% успеваемост. Последни в 11.24 часа се родиха отново двойка момиченца с ръст 2860 и 2840 гр. и 46 и 47 см.

Триста и едно са родените бебета от началото на годината. Сто шейсет и девет са момичетата, с тридесет и седем повече от господата. Девет са двойките близнаци за изтеклия месец и половина като три от тях са след инвитро оплождане.

Преди броени дни там се родиха еднояйчни близнаци по естествен път.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ