Напишете дума/думи за търсене

Новородено на 8 дни дари органите си на друго бебе

Нищо не може да подготви Валентина Дейприл за момента, в който губи момченцето си - Анджело Рей, което е само на 8 дни.

Тя и съпругът й Луиджи нямат друг избор, освен да дарят органите му на друго бебе, което да има шанс за живот. Това се случва в "King's College Hospital", а лекарите от болницата никога преди това не са се сблъсквали с подобен случай.  

Майката винаги ще помни добрината и загрижеността в гласа на лекаря, докато й съобщава най-лошата възможна новина - "Съжалявам, но не можем да направим нищо, за да спасим бебето ви". Екипът от неонатолози на здравното заведение прави всичко по силите си, за да поддържа жив Анджело Рей. Той обаче успява да живее едва 8 дни преди да се случи най-лошото. Диагнозата е липса на мозъчна дейност.

Валентина е съкрушена и не може да се откъсне от малкия кувьоз, в който се намира момченцето й. Знаейки, че смъртта е неизбежна, тя избира начин, по който част от детето й да живее някъде. Решава да дари органите му на друго бебе, за което това би било единствената надежда. За това всъщност е нужна повече сила, отколкото някой би могъл да предположи. 

Валентина и Луиджи започват процедура и изследвания, с които да се разбере може ли малкият Анджело да бъде донор. Даряването на органи на бебе, което е под 28 дни, е изключително опасно и екипът на болницата добре осъзнава това. Всички са изправени пред предизвикателство, защото това е първият подобен случай в практиката им. 

Анджело Рей дарява своите сърдечни клапи. Те могат да бъдат съхранявани до 10 години, в рамките на които да бъдат използвани веднага щом се появи подходящ реципиент. Съвсем скоро семейството научава, че такъв има - малко бебе със сърдечна недостатъчност. И вече чудото е факт - 8-дневно новородено подари живот на друго бебе. Вижте снимките на малкия Анджело в нашата галерия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ