Напишете дума/думи за търсене

Как да работим от вкъщи в компанията на щуреещи деца

Децата са вкъщи и дивеят по цял ден заради невъзможността да излязат навън. В същото време на вас ви се налага да работите от разстояние. Как да се концентрирате? Звучи като "мисията невъзможна", нали?

Проучване, проведено между 185 милиона служители из целия свят, показва, че всеки човек е най-продуктивен по 2 часа и 48 минути на работен ден. През останалото време сме разсеяни и не успяваме да вършим задълженията си с пълен потенциал. Това означава, че ако разпределим умно времето си и оползотворим напълно именно тези 3 часа, ще успеем да свършим всичко и на фона на щуреещите деца около нас.

Ако половинката ви също работи от вкъщи, е въпрос на взаимни усилия да се стиковате и да помогнете един на друг в разпределянето на часовете. от деня. Нека когато единият от вас трябва да се фокусира, другият да развлича децата за час или два в другата стая. А след това се сменете. Хубаво е да използвате в аванс времето, когато малчуганите спят, за да приключите предварително някои от ангажиментите си. Разбира се, ако естеството на работата ви позволява това.

Друго важно условие, което ще ви помогне, е да си поставяте седмични цели, а не дневни. Най-голямата трудност, когато работите с деца около себе си, е това, че всичко е непредвидимо. Хаосът в дома ви напряга още повече. Дните се изнизват преди да сте се усетили, а в края им се чувствате така, сякаш не сте успяли да свършите абсолютно нищо. Сякаш сте безполезни. Но спокойно! Само затова, че сте загубили битката, съвсем не значи, че сте изгубили войната.

В началото на седмицата си поставяйте цели за следващите 7 дни, а не за всеки отделно. Така ще се стресирате много по-малко и ще бъдете по-продуктивни. Разбивайте на малки части всичко, което имате да свършите, за да ви е по-лесно. Но все пак не забравяйте и да се забавлявате. Не се ядосвайте на детето, когато ви прекъсва и иска да си поиграете. Не забравяйте колко рядко може да се случи в днешното забързано всекидневие цялото семейство да си бъде у дома. Имате цял живот да работите, но тези моменти са безценни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ