Напишете дума/думи за търсене

Контактен дерматит върху бебешката кожа - какво трябва да знаем

Химикалите от перилните препарати могат да предизвикат контактен дерматит върху бебешката кожа.

Повърхността на кожата на детето е от 2 до 3 пъти по голяма от тази на възрастния човек (съотношение площ/по-голямо тегло). Така че, ако нанесем даден продукт върху кожата му, той прониква по-бързо. По-деликатни са влажните участъци на кожата - седалището, което е покрито от памперс и от сгъвките. Задължително е да се използват щадящи и меки хигиенни и козметични продукти, които гарантират висока толерантност, като съблюдават особеностите на детската кожа. Също така сигурност - да отговарят на строгите изисквания за състава и начина на производство, съобразени с кожата на кърмачетата и бебетата.

За да я предпазите от вредните съставки, използвайте меки измиващи препарати без ароматизатори и оцветители. Освен това изплаквайте всички дрехи, чаршафи и кърпи най-малко по 2 пъти, за да премахнете остатъка от препарата за пране от тъканите. Ако разполагате с време, най-добре е да перете детските дрехи, особено тези в контакт с кожата, с домашен сапун.

Как да къпете малчугана? Внимателно измийте детето с много мек, измиващ продукт, без сапун, който е съобразен с кожното равновесие и не люти на очите. Изсушавайте с деликатно попиване. Скалпът и косата на детето трябва да се мият на всеки 2-3 дни. Изберете мек шампоан, който не люти на очите и е съобразен с равновесието на кожата и косата на най-малките. Изплакнете косата на вашето дете деликатно, като внимавате водата да е с правилната температура, а струята не много силна. За по-големите набавете спрей за разресване, без изплакване, с който се избягна скубането на косата.

След всяко къпане хидратирайте кожата на вашето дете с подходящ продукт, за да я подхраните. Ако пък забележите раздразнение на скалпа от агресивен шампоан и балсам, проверете съставките на продукта преди да измиете косата на детето. Някои от тях могат да раздразнят детския чувствителен скалп. За да се подсигурите, потърсете продукти с възможно най-малко агресивни химикали. Бебешките шампоани и балсами обикновено са по-меки, но невинаги са безвредни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ