Напишете дума/думи за търсене

Как да намерим бавачка за неспокойно бебе?

Ако сте майка на бебе, което е по-неспокойно, изнервя се по-лесно и плаче често без причина, за вас е двойно по-трудно да направите правилен избор за детегледачка.

От едната страна, защото на вас самата ще ви бъде неспокойно да поверите детето си на непознат човек, представяйки си как ще плаче дори още повече. От друга, защото не знаете дали всеки би се съгласил да се грижи за неспокойно бебе. Всъщност това е тревогата на всеки родител, независимо от характера на малчугана. Моментът, в който трябва да оставите бебето си на друг човек, е един от най-стресовите и травмиращи и за майката, и за нейната рожба.

Избирайте детегледачката си разумно. Ваш личен избор е дали ще потърсите такава чрез агенция или ще се доверите на препоръки от познати. И двете имат своите положителни черти. Избирайки човек от агенция, имате по-голяма сигурност относно репутацията и предлаганата услуга. От друга страна пък бихте могли да попаднете на по-емоционално отдаден човек, който ви е познат и не е обвързан с фирма.

Ако сте родител на неспокойно бебе, трябва при всички положения да се убедите, че човекът, който ще се грижи за него, има голямо търпение. Вие трябва на всяка цена да предупредите детегледачката за характера на детето си и сама да прецени дали може да се справи със задачата. За предпочитане е да изберете по-млад човек, който има повече енергия, защото наистина не е лесна задача да се грижиш за темпераментно, малко човече. В никакъв случай не крийте факта, че бебето ви плаче по-често и в много от случаите без причина. Не спестявайте нито един факт. Дайте изпитателен срок, в който жената, която ще полага грижи за него, да прецени дали се чувства добре на тази длъжност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ