Напишете дума/думи за търсене

6-месечно бебе оцеля след сърдечна операция и коронавирус

COVID-19 пандемията е предизвикателство за целия свят. Докато болници и медицински персонал по цялото Земно кълбо се борят за живота на хиляди болни, едно малко момиченце показа, че за вируса няма възрастова граница.

Ерин Бейтс е 6-месечната дъщеря на Ема и Уейн. Диагностицирана е със сърдечна недостатъчност, а малко след това родителите разбират, че бебето им има и коронавирус. Ерин се бори за живота си от деня, в който е поела първата си глътка въздух.

Самото й зачеване също не е никак лесно. Ема и Уейн правят опити в продължение на 10 години преди да видят двете черти на теста за бременност. Дъщеричката им се ражда на 8 октомври, 2019 година. Само 2 месеца по-късно новите родители научават ужасяващата новина, че детето им страда от сърдечна недостатъчност. Всеки знае, че коронавирусът е най-опасен на хора, които имат придружаващи заболявания, а какво остава за едно крехко 6-месечно същество, чийто организъм все още не е укрепнал?

Бебето влиза за операция на сърцето, когато навършва половин годинка. След 2 прекарани дни в реанимация, лекарите откриват положителната проба за коронавирус. Следват дълги и мъчителни дни в борба Ерин да диша. 6-месечното бебе трябва едновременно да има сили за възстановяване от сърдечната операция, а в същото време да се бори да поеме глътка въздух. Чудеса се случват и днес малката героиня и напълно здрава. Вижте борбата й за живот в следващите снимки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ