Напишете дума/думи за търсене

Бременна с COVID-19 роди

д-р Румен Велев

Жена, заразена с коронавирус, роди здраво бебе в столичната АГ болница "Шейново". Там беше открито отделение за пациентки с COVID-19.
Директорът на лечебното заведение д-р Румен Велев съобщи, че екипът му е добре подготвен да реагира при случаи на заразени бременни. "Това беше една пациентка, която постъпи по спешност и която имаше анамнеза, че е била болна. Ние я хоспитализирахме в този център, там стана раждането - тя трябваше да роди с цезарово сечение и там екипът, който я беше приел, прекара с нея 24 часа, докато излезе резултатът от PCR теста. И така бяхме доста на тръни", посочи д-р Румен Велев.
Гинекологът успокои, че няма опасност за новородените да развият COVID-19, ако майката е била носител на заболяването. Той съветва бременните, които нямат съпътстващи заболявания, да не се притесняват от усложнения от коронавирусна инфекция. Децата обаче могат да бъдат преносители на вируса.
По думите му нито една от пациентките, които са били с това придружаващо вирусно заболяване - при липса на съпътстващи заболявания, не развиват усложнения - нито те, нито техните бебета. А за бебетата това пък е абсолютно безопасно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ