Напишете дума/думи за търсене

Сиамските близнаци живи и под ключ

Братчетата все още не са разделени

Грижат се за тях в социален дом в Бургас

Живи и под ключ са сиамските близнаци от Сливен.
Богдан и Янко от няколко години се намират в дома за медико-социални грижи за деца "Вяра, надежда и любов" в Бургас, където могат да бъдат посещавани само от семейството, а всякаква друга информация за тях е забранена от ръководството на социалната институция.
От ръководството на дома лаконично обясниха пред "България Днес", че сиамските близнаци са живи, за тях се полагат всички необходими грижи в контекста на състоянието им и темата не трябва да присъства повече в публичното пространство.
Богдан и Янко се родиха през август 2016 г. Майката се оказа 14-годишна ромка, а бащата - неин втори братовчед. Двамата въртели тайна любов, която лъснала при уголемения корем на мургавата мома. Бременността й се проследява от лекари, но те не виждат аномалията заради остаряла техника в болницата в Сливен.
Майката Мария настоява синовете й да бъдат разделени, тъй като Богдан е добре и я разпознава, докато другият - Янко, е в кома от раждането си. Тя се надява поне Богдан да може да се прибере вкъщи и да си го отглежда.

Майката Мария
Майката Мария

В същото време здравни специалисти от всички области на медицината се обединиха около мнението, че такова разделяне е невъзможно. Бебетата имат обща кръвоносна и храносмилателна система.
Така казусът остава в патова ситуация, а сиамските близнаци остават в дома в Бургас. Надежда за майката и бабата са медици в САЩ и Саудитска Арабия. В ислямската държава вече са направили 48 подобни операции, като последната е през ноември 2019-а. Тогава след 14-часова интервенция лекари разделиха братчетата Ахмед и Мохамед.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ