Напишете дума/думи за търсене

Който зеленчуци не яде...

Плодовете и зеленчуците са с високо съдържание на фибри, но с ниско съдържание на мазнини и калории.

Насърчаването на децата да ядат плодове и зеленчуци, вместо захарни закуски и „бързи“ храни, може да помогне на децата да избегнат затлъстяването. При деца с наднормено тегло се повишава риска от диабет тип 2, висок холестерол, хипертония, респираторни проблеми и депресия.

Храните с високо съдържание на фибри, като плодове и зеленчуци, помагат на храносмилателната система да функционира правилно. Запекът при децата често може да бъде облекчен, като се ядат повече сушени сини сливи, кайсии, сливи, грах, боб и броколи. Тъй като влакното минава през храносмилателната система, тя абсорбира вода и се разширява, което задейства редовните движения на червата и облекчава запека.

Редовното хранене с плодове и зеленчуци, също може да доведе до по-добри резултати в училище. Според проучване на корейските юноши, публикувано през 2016 г., редовното потребление на плодове, зеленчуци и мляко допринася за високите нива на училищните постижения. За разлика от това редовната консумация на „бързите храни“, бонбони и безалкохолни напитки повлиява отрицателно на училищните постижения.
Изследователите посочват, че други проучвания показват, че диетите с високо съдържание на наситени мазнини и рафинирани въглехидрати оказват отрицателно влияние върху мозъчната функция, докато плодовете и зеленчуците подпомагат правилното функциониране на мозъка.

Има много причини, поради които всеки може да се наслаждава на голямо разнообразие от зеленчуци и плодове. Зеленчуците и плодовете осигуряват важни витамини като Витамин С и фолиева киселина. Те имат и други растителни вещества, за които се смята, че са важни за намаляване на риска от някои видове злокачествени заболявания.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ