Напишете дума/думи за търсене

Мъжете да хапват повече мед и нар при опити за бебе

Консумирайте полезни мазнини.

Това важи за вас и за партньора ви. За да бъде фертилитетът ви на ниво е необходимо да се храните пълноценно, като менюто ви задължително трябва да включва полезни мазнини и протеини. Сред тях са мазните риби, ядките, яйцата, авокадото, бобовите растения, семената.

Включете храни, стимулиращи спермата

Както здравето на жената е от значение, така и това на мъжа. Наблегнете на някои доказано ефикасни в стимулирането на спермата храни, като стриди, плодове, зеленчуци, нар, мед, храни, съдържащи омега-3 мастни киселини, цинк и витамини от група В.

Взимайте пренатални витамини

Те ще подготвят тялото ви за предстоящата бременност и ще повишат шансовете тя да се случи по-бързо.

Засилете приема на желязо

Желязото е важно, защото то осигурява оптимални нива на хемоглобин в кръвта, което намалява риска от анемия, така характерна по време на бременността. Освен това желязото подобрява абсорбцията на калций в тялото на майката и бебето.

Ограничете кофеина и алкохола

Тези стимулантни вещества намаляват шансовете да забременеете, защото въздействат пряко на нервната система. Ако искате да заченете по-скоро, намалете кофеина и алкохола. Приемът на кофеин не трябва да надхвърля 200 мг на ден. Този на алкохол – не повече от малка чаша вино или бира.

Решете кога да спрете с контрацепцията

Ако пиете противозачатъчни, е добре да ги спрете известно време преди да започнете същинските опити за зачеване. Вашият лекар ще ви посъветва най-добре, но имайте предвид, че не трябва да спрете хапчетата и да започнете с опитите от следващия ден.
Препоръчително е да се изчака поне един пълен менструален цикъл, за да се проследи овулацията.

Описвайте цикъла и овулацията си

Тялото ни дава полезна информация за това кога е подходящо да заченем. Ако успеете да уловите момента на овулацията си правилно, зачеването ви е по-вероятно. Можете не само да записвате подробно какво усещате, кога точно идва цикълът ви и колко време трае, но и да си правите тестове на урината. Измерването на базалната температура също подсказва дали сте в овулация или не.

Прочети още на: https://www.az-jenata.bg/a/1-bremennost/36454-5-bazovi-saveta-predi-zachevane-/

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ