Напишете дума/думи за търсене

Как да стимулираме детето да хапва здравословни неща

Най-добрите моменти да поднесете на бебето твърда здравословна нова храна са, когато то се чувства добре и е в настроение.

Сутрин след ставане или след сладка дрямка, казва Карън Ансел от Американската асоциация по храните в Лонг Айлънд. Съветът и е да изключите телевизора и телефона си. Погрижете се мъника да бъде достатъчно гладен, но не и прегладнял. Няма правило какво да се даде първо. Подходящо ястие е ориз с кърма, например. Ако бебето започне да се разсейва или да се мръщи, значи, че се е наяло, и в никакъв случай не продължавайте.

Веднага щом бебчо започне с твърда храна разнообразете менюто максимално. Бъдете креативни. Използвайте сходни храни една след друга. Заложете на цветовете им. Те привличат бебешкия интерес.

Ако откаже някоя здравословна храна, пробвайте отново след няколко дни, колкото пъти е необходимо. Проучване показва, че 3 от 4 майки се отказват, ако детето не хареса дадена храна 5 пъти. Друго изследване дава информация, че са необходими между 15 и 20 опита, за да хареса мъникът новата храна. Просто тя трябва да се приготвя различно.

Веднага след като детето ви е дало знак, че е харесало дадена храна, овкусете я с подправки. Сложете канела на ябълките, пипер на сладките картофи. Възможностите са безкрайни. Не се ограничавайте само с това, което вие обичате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ