Напишете дума/думи за търсене

Тези близнаци са чудо на природата

Една 31-годишна нигерийска майка никога не е предполагала какво ще й се случи до влизането в родилна зала през миналия февруари.

В момента най-често задаваният въпрос към нея е: кое от двете е твое?Еднояйчните близнаци Даниел и Дейвид са родени само през няколко минути. Те обаче не си приличат по нищо, освен по големите, кафяви очи.
Родителите им Стейси и Бабайид, които живеят в Лагос, са цветнокожи.  

Едното им бебе обаче се ражда албинос. Като резултат от това, очарователните им близнаци карат всички хора обръщат поглед след тях. Даниел има тъмна кожа и черна, къдрава коса - също като 5-годишната си кака Демилейд. Дейвид пък е с шокиращо бяла кожа и златни къдрици. Двете братчета се радват на изключително голяма популярност в инстаграм, където последователите им не спират да им се радват.

Албинизмът е генетично заболяване, причинено от липса на меланин, който е отговорен за оцветяването на кожата, косата, очите. Засяга абсолютно всички етнически групи и липсата на пигментация може да варира в зависимост от степента и типа си. Шансът да се родите албинос варира от 1 на 3 000 до 1 на 20 000 по Земното кълбо. За шастие малкият Дейвид няма никакви здравословни затруднения предвид заболяването си и се радва на едно чудесно детство. Вижте снимки на двете братчета в нашата галерия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ