Напишете дума/думи за търсене

Първите детски градини отвориха - частни в София

Министър Красимир Вълчев посети в първия и? работен ден след извънредното положение частната детска градина “Доверие” в София.

Министър Красимир Вълчев посети в първия ѝ работен ден след извънредното положение частната детска градина “Доверие” в София. Общинските ще отворят във вторник, засега 26% от семействата декларират намерение да изпратят децата си в забавачките.

Няколко частни детски градини в София първи отвориха врати вчера, след като по-рано тази седмица министрите на образованието и на здравеопазването Красимир Вълчев и Кирил Ананиев обявиха, че това може да става от 22 май при строго спазване на противоепидемичните мерки. Заниманията ще са предимно в дворовете, ако не вали.

Повечето градини ще посрещнат деца на 26 май - първия работен ден следващата седмица. Според проучване на МОН 38% от родителите са готови веднага да пуснат децата си, около 30% се колебаят.

176 детски градини в София отварят на 26 май. Родителите на общо 11 849 деца са заявили желание да ги изпратят - 26%, а в 24 столични ясли се връщат 43% от малчуганите. Директорите на 6 градини обявили, че нямат желаещи, други 7 са в ремонт. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ