Напишете дума/думи за търсене

Кои две храни увеличават мъжката плодовитост?

Фолиевата киселина е важна, както за зачеването, така и за правилното развитие на гръбнака и мозъка на бебето в първите етапи на бременността.

Без достатъчно фолиева киселина съществува риск от "спина бифида" (гръбначният мозък не успява да се затвори през първия месец на бременността). Ако не искате да пиете фолиева киселина на таблетки, можете да си я набавите като консумирате повече храни, богати на нея - зелени листни зеленчуци (спанак, броколи, къдраво зеле), грах, боб леща, цвекло и авокадо.

А партньорът ви трябва да увеличи приема на храни, богати на Витамин Е и цинк - сирене и боровинки. Изследвания сочат, че тези храни увеличават възможността от забременяване почти четири пъти. Според учени от университет в Нова Зеландия двойките, които искат да заченат дете, могат да намерят решение на проблема с мъжкото безплодие именно така.

Вниманието им било фокусирано върху затрудненията, идващи по-скоро от мъжка страна. Около 20% от мъжете не могат да забременят съпругите/приятелките си. Безплодието при тях се появява, когато свободни радикали увредят ДНК-то и способността на сперматозоидите да оплодят яйцеклетка, съобщава БГНЕС.

Антиоксидантите, включително и някои хранителни вещества, спомагат за предотвратяването на проблема чрез стабилизиране на свободните радикали.

В този смисъл - сиренето и червените боровинки увеличават възможността от забременяване почти четири пъти. Това може и да помага, но все пак - ако наистина сте решени да станете родители и имате проблем, най-добре е да се консултирате с лекар.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ