Напишете дума/думи за търсене

Гого не може да хваща играчки

Детето има нужда от помощ / Снимки: Личен архив

Рехабилитация в Турция може да го спаси

2-годишният юнак не може да стои сам, трудно се храни 

Гого е слънчево и лъчезарно дете, но не може да хваща играчките си.
Животът на 2-годишното момченце се променя буквално за един ден. "Изведнъж движенията му станаха по-некоординирани, главата му стана нестабилна, погледът - отнесен, а теглото му спадна под нормата за възрастта. Гого започна да плаче често и да стяга ръчичките и крачетата си", разказва неговата майка Христина Митева. Тревожната промяна настъпва, когато детето е едва на 4 месеца.
Започват поредици от изследвания и рехабилитация, но все още няма доказана причина за състоянието на детето. "Първо беше с диагнозата "специфични разстройства в развитието на двигателната функция", сега вече по симптоматика е с "друга форма на детска церебрална парализа". Направихме и ядрено-магнитен резонанс, на който излизат слаби неспецифични промени, които не доказват заболяване, само предположения. Резултатите от необходимите генетични изследвания не показаха генетично заболяване или синдром. Направихме тестове в Германия за тежки метали, които показаха, че в тъканите на Гого има токсично съдържание на алуминий, олово и калай", разяснява Митева. И добавя: "Силно сме притеснени като родители, защото от лекари знаем, че първите 2-3 годинки на детето са от съществено значение за неговото развитие, защото това е времето, в което мозъкът и двигателната система могат да се възстановят на 100%".
Момченцето все още няма пълна стабилност на главата, не може да се обръща, не може да седи само, има затруднения и при храненето му. Но се появява лъч надежда.
"След дълго време престой вкъщи поради ситуацията с вируса и затворените граници вече имаме запазени дати за рехабилитация в Турция след по-малко от месец! Ще останем там за 30 дни, за да може поизгубеното време вкъщи от март до сега да наваксаме и да вървим напред. Мечтаем за деня, в който и ние да живеем нормален живот, за деня, в който Гого ще тича с децата, ще казва думички, ще се смее с глас", казва с надежда неговата майка.

Гого и майка му мечтаят за повече усмивки
Гого и майка му мечтаят за повече усмивки

Семейството на Гого има огромна нужда от финансова помощ, която всеки с добро сърце може да окаже с дарение с профила му в платформата "Хелпкарма" - "Бъдеще за ГОГО" (bg.helpkarma.com/campaign/badeshte-za-gogo-1106).

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ