Напишете дума/думи за търсене

Веселин Маринов спрял колата и заплакал, когато разбрал, че е станал дядо

Веселин Маринов с дъщеря си Йоана
СНИМКА:
ЛИЧЕН АРХИВ

Дъщеря му роди близнаци - Веселин и Цветелина

В неделната сутрин на 14 юни Веселин Маринов е в колата си, когато телефонът му звъни, а на дисплея певецът вижда изписано името на съпруга на дъщеря си. Притеснен от изненадващото обаждане, той вдига, а отсреща само чува: Айде, честито, дядо!

Най-голямата радост се е случила - дъщеря му е родила. И така Маринов е станал за първи път дядо, и то на две внучета накуп - Йоана е дала живот на близначета. “Спрях колата и се разплаках. Просто не можех да спра да плача от щастие”, разказа певецът пред “24 часа”.

Йоана със съпруга си Евгени Стефанов
Йоана със съпруга си Евгени Стефанов

В рода му има много близнаци, така че не се изненадват, когато разбират, че Йоана очаква две деца. Но Маринов никога не си е представял колко щастлив ще бъде от появата на внучетата си. “Съвсем различно е, когато станеш родител. Може би защото си още млад, не си видял толкова много страдания, болки, неуспехи, не си изстрадал всичко. Много различно е щастието от поколението. Както казва една баба, ако знаех колко мило е да имаш внучета, сама щях да си ги родя”, усмихва се певецът.

Дъщеря му и зет му решават да кръстят децата си на двамата дядовци - така момченцето е Веселин, а момиченцето - Цветелина. “Кръстено е на моя сват. Все още не съм ги виждал. От мерките за сигурност заради коронавируса не допускат никакви свиждания. Не съм виждал и дъщеря си, само се чуваме по телефона”, обяснява Маринов. Още същия ден, в който става дядо, той събира всичките си приятели в заведение, за да ги почерпи. Пее цяла вечер, а близките му казват, че никога не са го виждали толкова щастлив. Почерпките продължават и в следващите два дни.

Внучетата му се раждат седмица по-рано от очакваното, така че все още не се знае кога ще бъдат изписани. “Важното е всичко да е наред. После ще си ги видим. Усещането е несравнимо. Знам какво е да обичаш жена, да минаваш през трудности, какво чувстваш, като влизаш в болница. Изпитвал съм много силни емоции, но сега сърцето ми се отвори наново. Не мога да си представя какво ще е, като ги прегърна за първи път!”

Понеже е виждал от братовчедите си и с племенниците си как се гледат близнаци, знае, че няма да е лесно на Йоана и съпруга ѝ. Затова певецът отстъпва апартамента си на младото семейство, а той се мести в тяхното жилище, което е по-малко.

“Не бях ходил отдавна на църква, но когато се родиха близнаците, изпитах силна потребност да отида и да благодаря за всичко”, казва още Маринов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ