Напишете дума/думи за търсене

Черешите помагат за правилното функциониране на детския мозък

Черешите са добър източник на бета-каротин, витамин С и са абсолютно свободни от мазнини, холестерол и натрий.

Една зряла череша съдържа около 82% вода. А чаша от плода има около 85 - 90 калории. Същото количество съдържа около 3 грама фибри и малко калций, протеин и желязо. Съдържанието на калий в чаша череши е около 260 милиграма и също е признато като едно от най-добрите сред богатите на антиоксиданти плодове. Той контролира хормона мелатонин, който помага за регулирането на правилния цикъл на сън.

Черешите се считат за супер храна, тъй като са пълни с хранителни вещества. Ето някои от предимствата на черешите за бебета и защо можем са ги въведем след осмия месец на детето. Те съдържат повече бета-каротин, отколкото боровинките и ягодите. Затова те увеличават имунитета на бебето, правят кожата сияйна и поддържа зрението и очите здрави. Червеният плод съдържа добро количество фибри, което помага за предотвратяване на запек и помага за правилното движение на червата.

Черешите са на антиоксиданти, които помагат за развитието и правилното функциониране на мозъка на бебето. Предотвратяват анемията, тъй като са богати на желязо. Плодовете регулират мелатонина - хормон, който предизвиква добър сън при бебета, които спят по-малко.

Черешата е сочен плод и има съдържание на вода около две трети. Ето защо яденето на череши може да задържи тялото далеч от дехидратация. Съдържанието на калций в черешите също така спомага за развитието на здрави кости. Съдържанието на антоцианин пък намалява възпалението и по този начин предотвратява болки в тялото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ