Напишете дума/думи за търсене

Детето ми не иска да се къпе!

Да накараш детето да влезе в банята изглежда като лесна задача, нали? Но това зависи от самия малчуган

При някои това може да е лесно и да искат да се гмурнат като русалка под водата, а при други да е същинско предизвикателство.  Ако сте родител на дете от втория тип, ето някои съвети, които биха ви помогнали в тази ситуация.

Използвайте маркери за баня

Те ще направят къпането по-приятно, цветно и забавно и детето ви със сигурност ще бъде привлечено от нестандартната възможност да може да рисува, докато е под душа или във ваната.

Сложете играчки в банята

Този трик е стар, колкото света, но пък затова напълно работи и ще ви помогне да се справите с недоволството на малчугана. Сложете любимите му играчки и го оставете да се занимава с тях. Отделете първите минути от къпането за същинския душ, а накрая оставете време за игра.

 

Направете плейлист за банята

Подберете любимите песнички на детето и ги слушайте заедно под душа. Припявайте заедно с него и превърнете къпането в забавно преживяване.

Вземете му топло халатче и пижама

Кой не обича мек халат и уютна пижама? Те са част от ритуала по къпане и заспиване, затова е редно да им обърнете необходимото внимание. Нека детето свързва къпането с обличането на любимата си пижама след това.

Приказка в банята

За повечето деца къпането е точно преди заспиването. Затова е добра идея прочитането на приказката да започне тогава и да продължи в леглото. Така детето ще има интерес да влезе в банята, защото ще знае, че ще чуе поредната увлекателна история. По този начин вие ще създадете нов навик за него.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ