Напишете дума/думи за търсене

Накъде с децата през уикенда (4-5 юли)

Снимка: Пиксабей

В събота

„Котаракът Шарл“

11,00 ч, лятна сцена Кино „Кабана” в Парка на НДК

Приказката на Шарл Перо “Котаракът в чизми” оживява пред погледите на малките зрители с мюзикъла на Жул Леви. В него говорещият и хитър котарак старателно напътства Жан и му помага да се ожени за царската дъщеря. Двамата приятели ще минат през много препятствия, но заедно и с песен на уста. Режисьор на спектакъла е Калина Ангелова. В ролята на Котарака Шарл ще видим Илона Иванова. Участват още: Елица Красимирова (Натали), Румен Григоров (Пипо), Светлана Иванова (Царицата), Лъчезар Лазаров (Магьосникът) и други.

„Вълшебната флейта“

11,00 ч, Парк Военна академия

Най-известните арии на великолепната опера на Моцарт са поднесени по един интересен и интерактивен начин, така че децата, забавлявайки се, малко по малко, да започнат да навлизат в света на оперното изкуство. Диригентът ще ви представи своя оркестър, а Папагено и Памина ще ви изпеят за приятелството и любовта. Спектакълът е под режисурата на Юлия Кръстева. Художник е Християна Михалева, а концертмайстор - Людмил Ненчев. Ивайло Иванов и Милен Станев са корепетитори на представлението, а помощник- режисьор е Румяна Димитрова.

Представлението е подходящо за зрители над 3-годишна възраст.

В неделя

Бебешка пиеса в Кукления театър

10,00 – 10,45 ч., Столичен куклен театър: Салон "Я. Сакъзов" 19

Малките любопитковци ще попаднат във весело представление, досущ като голяма детска играчка – цветна, пееща, пухкава, забавна…В него коте, пиле, охлювче, гъсеница и калинки ще се притичат на помощ на мъника Тютю в порастването.
Режисьор на спектакъла е Елза Лалева; Сценография: Димитър Димитров, Стефка Кювлиева; Музика: Кристиян Бояджиев; Кукли: Стефка Кювлиева; Консултант: Петя Атанасова – психолог; Участват: Галина Савова, Венцислава Асенова, Цветослава Симеонова
Представление за деца от 0 до 3 г.

„Синбад и съкровището на седемте кралства“ – театрална постановка

11,00 – 12,00 ч., Театър "Възраждане"

„Синбад и съкровището на седемте кралства“ е история, която е изпълнена с вълнуващи приключения, мистериозни случки, много опасности и различни изпитания. Зрителите ще се сблъскат с множество пирати, дуели, магьосница, магии, тъмнина, светлини, музика и не на последно място – с принцеса.

Режисьор: Христо Ботев. С участието на: Донка Аврамова-Бочева, Боян Младенов, Анатоли Лазаров, Георги Златарев, Яна Кузова, Свежен Младенов, Свежен Младенов, Мариана Жикич, Донка Аврамова-Бочева, Филипа Балдева, Свежен Младенов, Мариана Жикич, Филипа Балдева, Мариана Жикич, Филипа Балдева, Мариана Жикич, Филипа Балдева.             

   

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ