Напишете дума/думи за търсене

Когато майчинството е твърде уморително, прочети това

Мамо, виждам те. Усещам колко си уморена. И ти благодаря, че правиш всичко това за мен.

В 11 преди обяд вече държиш в ръка третото кафе за деня. В 7 вечерта вече ти се спи толкова много, но знам, че едва сега започва същинската част от деня и имаш куп домашни ангажименти, след като всички заспят. Майчинството е изтощително. Тревожиш се за мен ден и нощ.

Гониш ме и тичаш след мен. Казваш "не" повече пъти за един ден, отколкото "да". Пускаш пералнята и простираш и после го правиш още 2-3 пъти. Ти си шофьор до детската градина или училище. Ти си рефер, който се опитва да ме помири с моите другари, когато стане напечено. Ти си главен готвач и миячка на чинии. И още куп професии, събрани в думата "мама".

По някаква причина, ако не се чувстваш супер жена в ролята си на майка дори един ден, мислиш, че се проваляш. Усещам, че започваш да виниш себе си. Тогава започваш да тичаш наоколо, докато се опитваш да свършиш всичко, което трябва. И отново не се чувстваш сякаш се справяш добре. А всъщност трябва да осъзнаш само едно - това е достатъчно. Всичко, което правиш, е достатъчно.

Аз не се интересувам дали вечерята идва от заведение за бързо хранене, поръчана по телефона. Аз съм щастливо, просто защото ти си там за мен винаги. Аз съм нахранено, обичано, обгрижвано и имам теб - една изтощена майка, която дава най-доброто от себе си и ме обича повече, отколкото някой може да предположи. Така че - почини си малко! Отпусни се. Заслужаваш го повече от всеки друг. Обичам те, мамо!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ