Напишете дума/думи за търсене

1 на 2500 жени разбира, че е бременна, когато бъде приета по спешност за раждане

Малък процент от жените нямат никакви симптоми за бременност до 20 г.с. Според лекарите това има своето обяснение.

Представете си да откриете, че сте бременна цели 5 месеца след зачеването. Звучи невероятно, но е съвсем възможно и историята го доказва. По темата има посветени дори цели чуждестранни предавания.
Обикновено това се случва при жени, които имат нередовен цикъл и не намират нищо необичайно в това да имат липсваща менструация.

Проучване на "Royal Society of Medicine" открива, че 1 на 475 жени не разбира, че е бременна до петия месец. А 1 на 2500 жени разбира, че е носила дете чак когато бъде приета по спешност за раждане.
Не е необичайно една жена да няма симптоми на бременност от 4 до 6 г.с., макар че повечето признаци се проявяват именно в първите 6 седмици.

При жени, които имат нередовна менструация, донякъде самата психическа нагласа игнорира симптомите, защото жената не предполага, че носи бебе. Съответно отдава дребните неразположения на други фактори.

Съгласете се, че наистина е странно 1 на 2500 жени да открие, че е носила плод в утробата си чак когато започнат контракциите за раждане. Нима тази жена е нямала никакви симптоми през всички 9 месеца? Ами нарастването на корема? Обикновено тези случаи са най-често при дами с наднормено тегло, които отдават нарастването на обиколката с напълняване. А всъщност има и случаи, при които коремът не расте чак толкова много. Това зависи от много фактори - ръст, структура на тялото, килограми преди зачеването.

Друга причина за подобен сценарий може да бъде и психологически проблем при бъдещата майка. Най-често се случва при жени, които не желаят по никакъв начин да са бременно и маниакално отричат вероятността - тийнейджъри, хора с пристрастявания и други, които поради ред причини не са готови да бъдат родители.

Специалисти от асоциацията "Royal Society of Medicine" дебело подчертават, че в почти всички случаи, когато говорим за незнание за наличие на бременност до самото раждане, всъщност става дума и за ментални проблеми под някаква форма. Ето защо е добре да се обръща специално внимание към психологическото състояние на жени, които са преживяли нещо подобно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ