Напишете дума/думи за търсене

Консумирането на моркови през бременността има множество ползи

Сокът от моркови повишава съпротивителните сили на плода, ако се приема в последните три месеца от бременността.

Също така той подобрява общото състояние на жените по време на бременност. Подобрява качеството на кърмата като я обогатява с витамин А.

Съдържа малко калории, което го превръща в ценен компонент на всяка диета за намаляване на телесното тегло. Високото съдържание на естествени захари в сока от моркови може да задоволи глада за „нещо сладко“. Смесен с пресен сок от ябълки, целина и краставици може да се използва от онези, които прилагат диета за отслабване.

Сокът от моркови заздравява ноктите. Възможно е той да е лек, ако вашите са чупливи в периода на деветте месеца.

Консумацията на моркови е много ефективна за растежа и развитието на плода, защото те съдържат достатъчно количество калций, което е много важно за формирането на костите на плода и зъбите. Съдържанието на калций в морковите също е добро за поддържане на здрави кости на майката.

Включването на морковите в дневната диета може да помогне за предотвратяване на анемията по време на бременност. Това е така, защото те са не само богати на желязо, но и съдържат витамин С, който помага при усвояването на желязото от организма.

Помагат и при облекчаване на запек. Констипацията е един от най-честите проблеми, пред които е изправена бременната жена. Морковите имат достатъчно количество фибри в тях и редовно консумирането на моркови може да ви помогне да преодолеете затрудненията при запек. Морковите също помагат за запазване на другите ви храносмилателни проблеми и са полезни за вашето здраве.

Те предпазват и от спазми при бременност. Много бъдещи майки могат да получат спазми и скованост на мускулите по време на бременност. Въпреки че това са много често срещани проблеми с бременността, те могат да бъдат много неудобни. Морковите съдържат фосфор в тях, което подпомага правилното функциониране на мускулите по време на бременност и предотвратява всякакви спазми.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ