Напишете дума/думи за търсене

Най-вкусната и лесна лятна гозба

Необходими продукти:

300-350 гр. чорбаджийски чушки

3 големи и розови домата

1 ч.л. червен пипер

сол

6-7 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Измийте, почистете и нарежете на не много ситни парчета чушките. Запържете ги за няколко минути в олиото на котлон на умерена температура. Не трябва да е много силен.

Добавете червения пипер и разбъркайте, докато чушките не поемат червения му цвят. След като са омекнали леко, прибавете обелените и настъргани домати. Подсолете и изчакайте да започне да ври. Когато това се случи, сложете 1 ч.ч. гореща вода. Затворете тенджерата с капак и варете, докато течността се изпари и ястието придобие консистенция на яхния. По желание може да се сервира с пресен магданоз.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ