Напишете дума/думи за търсене

Накъде с децата – 23 – 27 септември

Снимка: Пиксабей

В четвъртък

Скуби-Ду!

24 септември, четвъртък, в кината

Скуби-Ду и най-добрият му приятел Шаги вече са герои и на пълнометражен филм. В анимацията малките герои се срещат за първи път и можем да проследим историята на създаването на тяхната компания "Мистерия“ ООД. Те се превръщат в най-известните криминалисти в света и ще трябва да разгадаят голяма мистерия.

Препоръчителна възраст – над 5 г.

В петък

Арттерапия за деца

25 септември, Академия за емоционална интелигентност

Може ли с рисуване да се преодолеят емоционални проблеми, поведенчески или социални проблеми, преживели тежък стрес и травми, хранителни разстройства, трудности в обучението и трудности в общуването? Може чрез арттерапия с Владислава Бочева. Занятието се провежда при група от минимум 3 деца, а всички материали за работа са подсигурени.

Необходимо е предварително записване.

В събота и неделя

Софийски фестивал на науката 2020

26 и 27 септември, 10,00 ч, София Тех парк

Бъдещето на медицината, включително генната редакция, стареенето, биологичните рискове и как да се подготвим за тях; големите катаклизми в Космоса, за вулканите и замръзналите луни и можем ли да се превърнем в бипланетарни същества; значимите научни годишнини: 100 години от рождението на Розалинд Франклин, Рей Бредбъри и Айзък Азимов, 90 години от откриването на планетата Плутон, 30 години от изстрелването на телескопа „Хъбъл“. Това са само част от темите, с които ще се запознаят малки и големи любопитковци по време на десетото юбилейно издание на Софийския фестивал на науката. Под мотото "Отдалечени, но по-близо" и тази година въпреки всички премеждия събираме отново български и международни учени, за да ви представим чудесата на света, в който живеем.
Повечето събития са безплатни, а за останалите входът е 5 лева.

В неделя

„Жабокът принц“

27 септември, неделя, 12,00 ч, Столичен куклен театър - салон Гурко

Кое е по-ужасно: да целунеш жаба или да си принуден да живееш в блатото, превърнат в жабок? Има ли по-глупаво от суетата и претенцията, че си нещо повече от това, което си? Историята за „Жабокът принц” показва колко е необходимо и важно човек да спазва обещанията си и да бъде отговорен за постъпките си. Представлението е представено като комична опера, в което куклени персонажи – клишета (принцеса, крал, вещица, принц), също както и клиширани актьори с техните сблъсъци и поведение са предмет на ироничен коментар и пародия.

Спектакълът е подходящ за деца над 5 г. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ