Напишете дума/думи за търсене

Кокосовото масло е пръв помощник при отглеждане на бебе

Вместо да купувате от аптеката лосиони с химични съставки, доверете се на кокосовото масло и неговото абсолютно безопасно действие. След баня нежно обтривайте всяка част на бебешкото телце с кокосово масло.

Прибавете няколко капки кокосово масло към бебешкия лосион за баня и разтрийте с него нежно телцето на мъничето. То оказва незабавно хидратиращо и омекотявщо действие.

Кокосовото масло може да изпълнява чудесна функция на фиксатор. То лесно ще укроти непокорната косичка на вашето бебе и дори ще помогне да оформите някоя и друга къдричка.То ще дари с блясък и меката и нежна косичка на детето ви.

Би помогнало по невероятен начин и при бебешко акне. То е един от най-често срещаните проблеми при новородените и малките бебета е т.нар бебешко акне. Не представлява заплаха за бебето и затова не изисква лечение. Характеризира се с повтарящи се периоди на поява, които траят до около 6 месеца след раждането му. Все пак перфектно решение е кокосовото масло. Ето още 3 начини да го ползвате.

Суха кожа

Кокосовото масло е страхотен овлажнител за кожа, при това естествен, както за бебето, така и за майката. В действителност, кокосовото масло може да се използва директно върху лицето като препарат за почистване на кожата и овлажнител едновременно. Помага при лющеща се кожа, засегната от студената зима и силния вятър.

Обриви от пелени

Антибактериалната природа на този естествен продукт ще помогне да излекувате проблемните обриви от пелени по кожата на вашето бебе. Ефективно е и в превенцията срещу поява на обрива – просто намажете бебето при всяко повиване. Така ще изолирате дразненето от пелените.

Увеличава ползите от кърмата

Ето още един бонус за майката и за бебето – консумацията на кокосово мляко провокира производството на кърма. За кърмещата майка това е от голямо значение, ако иска да кърми по-продължително време своето бебе. Майчиното мляко е богато на полезни вещества,  необходими за правилното развитие на бебето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ