Напишете дума/думи за търсене

Децата с подредена стая са по-успешни, казва фъншуй

За предпочитане е мебелите в детската да са светли и с меки, закръглени форми. Всичко тежко, тъмно и огромно подтиска енергията.

В стаята на активни деца трябва да преобладават спокойните, едноцветни стени и предмети. Ярко оцветените стени може да се сменят с по-спокойни тонове, да се махнат символите на агресия, като плакати с хищни животни, играчките-чудовища да се приберат.

Добре е да се избират такива цветове, шарки и картини, които радват детето и му дават усещане за спокойствие и радост. Избирайте тапети, в които няма остри форми и отсечени линии. Детето не трябва да се поставя с гръб към вратата и пред прозорец с изглед към оживена улица. Поставянето на телевизор и компютър в детската стая е нежелателно, тъй като те влошават енергията на стаята.

Прозорците на стаята и разположението им трябва да бъдат на изток – символ на ръста и развитието. За момичетата правилната посока е югоизточна, а за момчетата – източна.

Редът също е от особено значение за правилното протичане на енергията. Рядко се случва детската стая да е идеално подредена. По-лесно е да се насочи детската мисъл към ред, ако има места, където любимите играчки и герои могат да “спят”, ако отделният гардероб/ в стаята или извън нея/ е с функционално разположени рафтове за дрехите, ако чекмеджетата на раклата или скрина се отварят леко и лесно. Подканвайте детето редовно да почиства своята стая или кът, защото положителната енергия свободно и безпрепятствено обхожда едно чисто и подредено помещение. Ремонтирайте или сменете бравите и дръжките на вратите и прозорците, сменете напуканите или счупени стъкла, не допускайте да се събират прах и паяжини по стените - така предпазвате децата от алергии.

Подредените лични вещи и играчки, прибраните тетрадки, учебници и дрехи, оправеното легло ще помогнат на мисълта на ученика да тече спокойно и ще го направи много по-успешен в решаването на всяка задача от деня.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ