Напишете дума/думи за търсене

Тиквички с домашно песто и моцарела

Необходими продукти:

5 тиквички

1 връзка босилек

3 с.л. зехтин

2 скилидки чесън

20 гр. кедрови ядки

сол

100 гр. моцарела

Начин на приготвяне:

Тиквичките се измиват и нарязват на колелца. Запържват се в тиган от двете страни, докато омекнат и станат леко златисти. Босилекът се измива и заедно с почистените скилидки чесън, солта, зехтина и кедровите ядки се поставя в блендер и се пасира до получаването на сос песто.

В тавичка се подреждат колелца тиквички, поливат се с малко босилеково песто и се поръсват с моцарела. Следва отново ред тиквички, песто и моцарела. Това се повтаря до изчерпване на продуктите. Ястието се пече до готовност при 180 градуса. Поднася се горещо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ