Напишете дума/думи за търсене

Пигментацията най-после има решение

Ако по време или след бременност сте забелязали тъмни петна, подобни на малки конфети, по кожата на челото, горната устна, носа и бузите, вероятно сте получили пигментация. Не се притеснявайте, това състояние засяга приблизително 50 до 75 процента от бъдещите майки.

Какво причинява пигментация?

Тя се появява, когато рязкото покачване на нивата на естроген и прогестерон стимулира излишното производство на меланин. Това означава, че кожата, луничките и бенките ви може да изглеждат по-тъмни, вероятно има тъмна линия в центъра на корема (linea nigra) и вашите ареоли може в този период да имат по-дълбок нюанс. Пигментацията е особено често срещана при жени с по-тъмна кожа или тези от азиатски и африкански произход, които имат повече пигменти в кожата си, отколкото хората със светла кожа. Излагането на слънчева светлина може да го влоши.

Добрата новина: Обезцветяването е временно и обикновено изчезва след раждането или в някои случаи, след като приключите с кърменето.

Какво можете да направите срещу пигментацията?

Има няколко трика, които може да опитате, за да сведете до минимум пигментацията:

Поемайте фолиева киселина

Яжте храни, които съдържат фолиева киселина, тъй като проучванията показват, че дефицитът на фолиева киселина може да бъде свързан с хиперпигментация. Добрият избор включва зелени листни зеленчуци, портокали, пълнозърнест хляб и пълнозърнести зърнени храни.

Ползвайте слънцезащита

Ежедневно ползвайте слънцезащита, включително вътре и в мрачните дни. Поставяйте за лицето си широкоспектърно слънцезащитно средство със SPF 30 или по-високо през целия ден. И стойте далеч от слънцето, когато лъчите са най-силни или ползвайте освен слънцезащитата и шапка с голяма периферия.

Доверете се на специализирана козметика

Серията продукти Anti-Pigment от Eucerin е най-добрият избор, ако имате проблем с пигментацията. Специалистите, които са я разработили, прекарват цели 10 години в изследване ефикасността и поносимостта на над 50 000 съединения, докато открият уникалната активна съставка Thiamidol, която е достатъчно ефективна срещу тъмните петна и достатъчно безопасна, за да се ползва с много добра поносимост дори от хора с чувствителна кожа.

Серията Anti-Pigment от Eucerin предлага серум, дневен и нощен крем, както и спот-коректор. За да зарадва своите почитатели в страната ни, през октомври Eucerin прави продуктите Anti-Pigment още по-атрактивни, като ги предлага на специални, по-ниски цени. Комплектът Anti-Pigment Дневен крем SPF30 + Anti-Pigment Нощен крем е с отстъпка от 35% от редовната си цена във всички аптеки в страната до изчерпване на наличностите.