Напишете дума/думи за търсене

Сьомга с орехови ядки и меден дресинг

Неообходими продукти:

2 парчета сьомга (250 - 300 гр.) - филе или 2 котлета

4 с. л. соев сос

2 с. л. мед

половин шепа почистени и счукани на ситно орехови ядки

зехтин по избор

щипка сол

Начин на приготвяне:

Правите смес от меда и соевия сос и по желание слагате вътре няколко капки зехтин. Преди това трябва да сте поставили сьомгата върху алуминието фолио и да сте я "масажирали" със солта, така че да поеме и престои малко. Много хора биха се запитали защо е нужно да се слага сол, след като ще готвим с мед и целим сладък вкус. Това не пречи да овкусим рибата индивидуално и да й създадем отделно усещане, което след това да контрастира със сладката добавка.

След като сьомгата е престояла няколко минути, се залива със сместа от соевия сос и меда. Парчетата се поръстват с ядките и фолиото се затваря внимателно, така че да е запечатано от всички краища. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за точно 30 минути.

Ако сте алергични към мед или просто не ви харесва, можете да го замените със същото количество зехтин и да добавите сока от 1/4 лимон. Резултатът също ще бъде превъзходен. Рецептата е за двама души. Можете да увеличите филетата според броя на гостите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ