Напишете дума/думи за търсене

Жена с коронавирус роди в болницата в Добрич

СНИМКА: Pixabay

Само един случай на родилка с доказана коронавирусна инфекция е установен в Отделението по акушерство и гинекология в добричката болница от началото на пандемията, каза неговият началник д-р Ивайло Петев.

При приема за раждане тя, е скрила факта, че член на нейното семейство е заразен. Това става ясно ден след раждането и при направен PCR-тест, тя също се оказва положителна.

„Няма нищо страшно в това пациентка да е с коронавирус. Когато сме информирани за това, ще можем да вземем съответните мерки”, добави д-р Петев.

“В случаите, в които пациентите спестяват този факт, застрашават, както живота на работещите в отделението, неговото функциониране, така и живота на останалите пациенти. На никого няма да му бъде отказана медицинска помощ за това, че е контактен, болен или карантиниран”, категоричен е медикът.

В отделението е създаден специален ред, по който да се приемат такива пациенти.

Отделението е подготвено със стаи за пациенти, родилна зала и операционна зала, които да бъдат приспособени за подобни случаи, без да се застрашава здравето на работещите в отделението, така и на останалите, които са настанени в него, обясни д-р Петев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ