Напишете дума/думи за търсене

Лекари: И друго бебе, което не диша, докато спи, сме пращали във Франция

СНИМКА: Pixabay

Бебето, което се лекува във Франция, е добре, съобщиха за Би Ти Ви д-р Анета Попиванова и акушерката Камелия Спасова от "Майчин дом", които пътуваха с детето. Проблемът с дихателната недостатъчност се появил още на шестия час след раждането и то трябвало да бъде на вентилация, на каквато е и сега. Вроден централен хиповентилационен синдром е диагнозата, която била установена след месец. Бебето диша, докато спи, но кислородът му пада, обясниха медиците, които са го придружавали със "Спартан"-а до Франция. Това е най-доброто място, това не е първото дете за България, преди 4 г. дете е изпратено там и то сега се развивало добре.

Въпросът е такива деца да са максимално самостоятелни в бита си, всичко зависи от изследванията. Полетът беше много отговорен и леко страховит, каза Камелия Спасова. Самото бебе "се държа" много добре, допълни д-р Попиванова.

Много е важна добрата координация между медицинските специалисти и държавните институции, осигуряващи високоспециализиран транспорт, каза д-р Попиванова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ