Напишете дума/думи за търсене

Наближава ли раждането?

Дори родителите, които са минали през това преди, не винаги могат да разберат кога се приближава раждането. Това е така, защото много от ранните признаци на раждането са неясни и лесно се интерпретират погрешно.

Тези тъпи спазми сигнализират ли, че бебето се придвижва надолу или са резултат от великолепното бурито, което сте изяли снощи? Дали тази малка струйка течност означава, че водите ви изтичат или просто изтича урина, защото седем килограмово бебе притиска пълния ви пикочен мехур? За да си помогнете да разберете кога наистина наближавате датата си на раждане, разгледайте тези сигнали, които алармират за първите признаци на раждане.

Точно когато си мислите, че не можете да станете по-големи, може да изпитате някои признаци на раждане. Имайте предвид, че тези симптоми не се появяват в някакъв определен ред и може да получите няколко в рамките на един и същи ден или няколко дни един от друг. Те показват, че бебето е на хоризонта. Ето какви са:

Увеличение на влагалищния секрет, евентуално кафеникаво или розово на цвят.

Усещане, че бебето пада по-ниско в тазовата ви кухина.

Теглото на вашето бебе вече не притиска диафрагмата ви и в резултат на това можете да дишате по-свободно.

Тъпа болка в гърба, която идва и си отива.

Разхлабени и чести движения на червата със спазми. Възможни са и лошо храносмилане и повръщане преди раждането.

Усещане за натиск или спазми в областта на таза / ректума.

Омекотяване, изтъняване или разширяване на шийката на матката.

Увеличение на контракциите на Бракстън Хикс, които се чувстват като стягане или втвърдяване на матката с възможни леки спазми.

Усещане за безпокойство / повишена енергия или подчертано чувство на умора.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ