Напишете дума/думи за търсене

Накъде с децата – 22 – 25 октомври

Снимка: Пиксабей

В четвъртък

Съвременно изкуство за деца

22 октомври, четвъртък, 15,30 – 17,00 ч, Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство

Съвременното изкуство кани на среща малки и големи любители на красотата. В ателието децата ще усетят изкуството като активиране на техните сетива. Участниците ще се „потопят“ физически в материята на инсталацията „ЧИСТО (бъдеще)“ и ще се срещнат с нейния автор Християн Бакалов.

Препоръчително за деца от 8 до 12 г. и е необходимо предварително записване на: : 0879 147 679; 0886 817 233 или [email protected]

В петък

"Алиса в Огледалния свят" – спектакъл на „Бон-Бон мюзик“

23 октомври, петък, 19,00 ч, Сити Марк Арт Център
След огромния успех на авторския мюзикъл „Котешката банда” по музика на Стефан Димитров екипът на “Бон-Бон мюзик” се заема с един още по-амбициозен и мащабен проект, който ще омагьоса деца и възрастни - “Алиса в Огледалния свят”. За първи път спектакълът ще бъде представян пред българската публика и ще бъде посветен на 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето. Част от „Бон-Боните“ - ученици в НМУ “Любомир Пипков”, ще свирят в камерния състав на оркестъра, който ще изпълнява музикалния съпровод към мюзикъла.

В събота

Нарисувай маска за Хелоуин

24 октомври, 17,00 ч, работилничка „Учи с Мен“

Хелоуин чука на вратата, а вие имате ли вече готови маски? Ако отговорът е не, не е късно да си изработите сами перфектното и страшно прикритие за Нощта на Вси Светии. Всеки малчуган сам ще измисли, нарисува и украси своята маска, а за целта ще разполага с бои, пера, помпони и всякакви красотички и страховички!

Необходимо е предварително записване, тъй като местата са ограничени. Събитието е подходящо за деца над 4 г.

В неделя

„Мечо Пух“ – детски мюзикъл

25 октомври, 16,00 ч, Софийска опера и балет - камерна зала

„Колкото повече, толкова повече“, е казал мъдро Мечо Пух и това важи с пълна сила за забавлението, което мюзикълът с неговото име и участие предлага. В него любимецът на децата Мечо Пух се заиграва с децата с песничките на Андрей Дреников. А след представлението ще излезете заразени от доброто настроение на Пух, ще си припявате запомнящите се мелодии, често ще може да се поздравите и с актьорите, а понякога дори и със самия композитор.

Спектакълът е подходящ за деца над 3 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ