Напишете дума/думи за търсене

Фандъкова: Засега няма да затваряме детските градини

Йорданка Фандъкова

Към момента не се налага затваряне на детските градини и ясли в София. Ако обаче новозаболелите продължават да се увеличават е възможно на онлайн обучение да преминат и по-малките ученици. Но това трябва да стане внимателно и на етапи. Знаете, че подобна мярка вече е предприета спрямо по-големите ученици. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя заяви, че към момента не се предвижда въвеждане на нови мерки в столицата, тъй като трябва да се изчакат няколко дни, за да се види дали вече въведените ще окажат ефект върху броя на заболелите. 

"За последното денонощие имаме 1085 новозаразени в София. Отбелязваме все пак и нещо положително - хоспитализираните са с 35 души по-малко спрямо предишния ден, но пък с трима повече са настанените в интензивни отделения. Всички тези данни няма как да не ни тревожат. Надявам се, че всички граждани ще се включат активно в спазването на мерките", апелира Фандъкова.

Вече 20 полицейски екипа правят проверки за спазване на мерките в градския транспорт и метрото. Във вторник са съставени 6 акта и 35 полицейски разпореждания. Проверени са и над 750 търговски обекта. 

Фандъкова заяви, че не само в метрото има болни служители. Заразени и карантинирани имало и в общинска полиция - петима..

В трите общински болници, в които се лекуват болни от коронавирус, капацитетът вече е запълнен. Фандъкова даде пример с Втора градска болница, в която са разкрити допълнително легла, но няма медицински персонал, който да обслужва болните. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ