Напишете дума/думи за търсене

Стресирано ли е детето?

Внезапната промяна в теглото винаги е сигнал за някакъв проблем.

Проблеми със стомаха и болки

Повръщане, диария и други подобни могат да са симптоми на притеснение и трябва да обърнете внимание на детето. Болките в мускулите, в главата, схващане в раменете най-вероятно също сигнализират за физическо и психическо натоварване. Те са често срещани при по-големите като възраст деца, които вече са в гимназия или са студенти

Промяна в теглото

Внезапната промяна в теглото винаги е сигнал за някакъв проблем. Независимо дали става въпрос за сваляне, или за качване на килограми, промяната във фигурата е ясен индикатор, че детето преживява стрес. Поговорете с него и го накарайте да сподели какво му тежи и го притеснява.

Тревожен сън

Среща се и при малки, и при големи. Трудно заспиване, сънуване на кошмари, обилно изпотяване по време на сън, безпокойство, а на сутринта се чувстват изморени сякаш не са спали и един час през нощта. Отново симптом на проблеми и стрес.

Скърцане със зъби

Някои деца, които страдат от стрес, развиват навика да скърцат със зъби. Скърцането със зъби или бруксизмът, както се нарича състоянието, обикновено се случва през нощта и по-рядко през деня. В случая е добре да се консултираме със стоматолог. Той може да препоръча шини, които да му слагаме по време на сън, за да се предпази емайлът на зъбите, докато стресът отшуми.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ