Напишете дума/думи за търсене

Накъде с децата - 5 - 8 ноември

Снимка: Пиксабей

В четвъртък

„Лео да Винчи: Мисия Мона Лиза“ – анимационен филм

5 ноември, в кината

Анимацията разказва за великия изобретател Леонардо да Винчи – живота и откритията му, остроумните изобретения, забавни моменти и смели планове, посветени на една велика мечта: възможността да полети. Той обаче не е сам – с него са верните му приятели, сред които е и силната и непоколебима Лиза - момичето, в което е влюбен Лео, но за жалост той все още не е осъзнал напълно какво чувства.
Филмът се препоръчва за деца над 5-годишна възраст и е дублиран на български език.

В петък

Музей на илюзиите

6 ноември, 10,00 – 20,00 ч, бул. „Княгиня Мария Луиза“ 16

Как би изглеждал светът наопаки? И може ли да се рисува със светлина? Може ли да смалиш родителите си и да уголемиш себе си? Отговорите на тези въпроси и още куп магични преживявания очакват малки и големи любопитковци в Музея на илюзиите в София. Преживяването си заслужава, а атракциите се простират на 400 кв. метра.

В събота

„Ян Бибиян и дяволчето Фют“ – театрална постановка

7 ноември, 11,00 ч, Театър „Възраждане“, (зала Надежда)

"Във всеки един от нас се крие едно малко дяволче, което много често иска да излезе. Само от нас зависи дали ще му позволим това", се казва в постановката „Ян Бибиян и дяволчето Фют“. В нея малки и големи зрители ще се потопят в омагьосания свят на Ян Бибиян и ще попаднат във вълшебното царство на Великия магьосник Мирилайлай, преживявайки чудни и смели приключения.

Представлението е подходящо за деца над 4 години.

В неделя

„Любопитното слонче“ – куклено представление

8 ноември, от 11,00 и от 16,30 ч., „Столичен куклен театър“ - салон „Гурко“

Знаете ли, че в далечните минали свършени времена всички слонове имали малки, тъпи нослета, но това завинаги било променено от едно малко слонче, което било изпълнено с огрооомно любопитство и винаги задавало много въпроси - "Защо това е така, бате?", "Защо онова е така, мамо?", "Защооо? Защоооо?" Това се променило обаче, когато малкото слонче срещнало сърдития крокодил, който хич на обичал въпросите. И така внезапно се с сдобило с голям и дълъг хобот. Но защо и как се е случило това, ще разберете в калсическата приказка на Ръдиард Киплинг, разказана в куклената постановка.

Представлението е за деца над 3 години.

ВНИМАНИЕ! Заради пандемичната обстановка е възможно някои от събитията да бъдат отменени или преместени за друга дата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ