Напишете дума/думи за търсене

Трябва ли дезинфектант за Дядо Коледа?

Дядо Коледа чете писмо на малко момченце с подаръците, които е поискало за празника.

Детските въпроси за добрия старец тази година са свързани с пандемията

Как ще дойде Дядо Коледа у дома, след като трябва да спазваме социална дистанция? Как ще пътува той, след като има ограничения? Трябва ли да поставим отвън дезинфектант за ръце?

Тези толкова важни въпроси тревожат детското съзнание в навечерието на първата Коледа, която ще изкараме в условията на COVID-19, показва английско проучване, цитирано от в. “Дейли стар”.

Децата разбират голямата промяна, която се е случила, но често не осъзнават колко неловко може да е поведението им при вида на самия Дядо Коледа или на подаръците му.

15 процента от тях например развалят всеобщото удоволствие, като издават съдържанието на чуждите подаръци, преди те да бъдат отворени, показва изследването на “Върджин Медия”, обхванало 2000 родители. 12% от малките изяждат лакомствата и шоколадите, използвани за украса на коледната елха. 38 процента от децата дърпат брадата на добрия старец, а всяко трето дете (35%) бяга от него.

18% от родителите берат голям срам, след като децата им не спират да реват при срещата си с Дядо Коледа или директно му казват, че не са харесали подаръка си. А голяма част от малките не спират да го засипват с неудобни въпроси, като например как ще посети дома им, след като нямат комин. Питат го и на колко години е.

Впрочем българските пощи ще намалят конфуза на родителите, тъй като по традиция приемат детските писма до Дядо Коледа с ангажимента да ги пратят до него, както и да доставят отговорите му обратно до всяко дете. Крайният срок е 12 декември и освен адреса на подателя е достатъчно за получател да пише само: “За Дядо Коледа”. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ