Напишете дума/думи за търсене

Заразена с COVID-19 българка роди здраво дете на ексдепутат в Лондон

Сабина Ванкова и Лембит Оптик станаха двойка през 2015 г.
СНИМКА: ТУИТЪР

Заразена с коронавирус българка роди здраво дете на бившия английски депутат Лембит Оптик. 55-годишният политик разказа пред британски медии, че приятелката му Сабина Ванкова го е дарила с втора дъщеря, след като са прекарали кошмарен месец, през който всички са се разболели. Най-тежко било състоянието на майката на Сабина, която живеела с тях в Лондон. 61-годишната Ангелина била приета в реанимация, поставена на вентилатор и спасена с кръвна плазма.

Опик усеща първите симптоми на 30 октомври, след като се връща от плуване. В продължение на 11 дни изпитва силно главоболие, има треска и на моменти изпада в халюцинации. Всички в къщата започват да кашлят с изключение на 3-годишната им дъщеря Анджелина. Бабата е приета в болница, но той отказва да я последва, тъй като се притеснява какво ще стане с бременната Сабина, която също има висока температура и силна умора.

При приемането ѝ да ражда миналата събота тя вече е добре и дава отрицателен тест. Малката Мария вече е изписана от болницата.

36-годишната Сабина, която е адвокат, започна бурна връзка с политика преди 5 г. Двойката често присъства в британските таблоиди, тъй като Лембит Оптик е известен със своите изневери. Последно имаше информации, че Ванкова го е изгонила от вкъщи през април заради задгранично пътуване с руска красавица.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ