Напишете дума/думи за търсене

За Луиза Григорова нощното кърмене се превръща в чат с 30-ина млади майки

Луиза Григорова държи в ръце сина си Бран.

СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА АКТРИСАТА

Съвети дава и получава от най-добрата си колежка и приятелка Весела Бабинова, с която родиха децата си на една и съща дата

Един онлайн чат с много полезни съвети. От кого ли? От 30-ина майки, родили през 2020 г. Част от тях са талантливите актриси Луиза Григорова-Макариев и Весела Бабинова. Първоначално онлайн групата далеч не е толкова голяма, но с изминаването на месеците се добавяли нови и нови членове. “Обсъждаме какво ни интересува, съветваме се и също така много често се формира чат през нощта. На нощното кърмене всички са будни и се чудят какво да правят”, разказва с усмивка Луиза Григорова.

“Готино е, че минаваме през това заедно”, допълва тя. А най-опитната сред тях е родила най-рано - през март. “Тя ни е като пътеводител, защото е минала малко преди нас през всичко това”, обяснява Григорова.

След няколко дни ще бъде първата ѝ Коледа, в която ще държи в ръце прекрасния си син Бран. Не планира нищо по-различно от обичайното, защото ще спази фамилната традиция - всички от семейството ѝ се събират заедно на Бъдни вечер. “Ние сме много хора и е просто някаква лудница. Тази година в нея ще участва и малкият”, усмихва се Григорова. А нима има по-хубав начин за посрещане на първата Коледа от това да си заобиколен от най-близките си хора?

Бран показва добри маниери от малък. Никак не нервира майка си, плачейки безпричинно.

“Той е

усмихнат, спи,

смее си се...

Въобще

е страхотен”,

разказва актрисата. Малко след Коледа ще навърши три месеца. “Виждам, че вече се заглежда по разни шарени неща”, забелязва Григорова. И тъй като Бран е послушно и добро дете, няма как добрият старец да не остави нещо под елхата за него. Най-вероятно това ще бъде дървена играчка, с която да се забавлява, когато малко поотрасне.

Името на малчугана мнозина свързват с Бран Старк от сериала “Игра на тронове”. Макар че Григорова е актриса, а съпругът ѝ Мартин Макариев режисьор, двамата не избрали името заради популярната продукция. “Намерихме го в един списък със стари български имена. То е от славянски произход, което е използвано и като дума по-късно, която означава война”, обяснява Луиза. На двамата бъдещи родители много им харесало как звучи. Започнали да търсят всичките му значения. Освен война означавало още меч и врана.

Оказало се,

че има и

уелски бог

Бран

Смелия (Bran

The Brave),

който е

покровител

на моретата

“Освен това Бран е пазител, защото той брани. От момента, в който видяхме това име, не сме мислили за никое друго”, категорична е Григорова.

Ролята на майка идва много естествено за нея. Тя се променя, без въобще да забележи. Дори позната на семейството им казала на майка ѝ Ивет Григорова, която е шефка на модната агенция “Ивет фешън”: “Луиза сякаш се справя с майчинството с лекота. Не е нервна, отвътре ѝ идва.” “Луиза много се кротна, откакто роди”, отвърнала Ивет Григорова. “Осъзнавам, че е точно така. Преди това

не се бях

замисляла,

но съм станала

много

по-спокойна и

по-уравновесена

В момента, когато започва да ми кипва отвътре, защото аз съм импулсивна, някак естествено го спирам с ясното съзнание, че ако аз се разстроя или се ядосам, това може да повлияе на бебето. Абсолютно се успокоявам и нищо не може да ме ядоса”, категорична е актрисата.

“Въобще не съм предполагала, че ще ми е толкова хубаво”, признава Григорова. Преди да роди, смятала, че да си майка е изключително трудно и е равосилно на безсъние и много грижи. “Толкова обаче е приятно с бебчето, че другото не ме интересува”, смее се тя.

Някои смятат 2020 г. за лоша заради коронавируса, но за мнозина е и благословена именно с появата на детенце. Една от най-добрите приятелки и колежки на Григорова Весела Бабинова също стана майка за първи път. Всъщност двете родиха в един и същи ден, при това, без да го планират. Било приумица на съдбата, която за пореден път да покаже, че двете ги обединява нещо по-силно от приятелството. 

Луиза Григорова и Весела Бабинова са много добри приятелки.

СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ЛУИЗА ГРИГОРОВА
Луиза Григорова и Весела Бабинова са много добри приятелки. СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ЛУИЗА ГРИГОРОВА

И наистина става въпрос именно за пореден път. Григорова и Бабинова се познават още от студентските си години.

“Влязохме в един и

същи клас в НАТФИЗ

при проф. Пламен

Марков. Там се

запознахме

и още от самото начало двете бяхме в една компания, винаги заедно напред-назад”, казва Григорова.

Професионалните успехи и на двете са впечатляващи. Григорова участва в редица пиеси, сред които “Бел Ами”, “Скъперникът”, “Тирамису” и др. Телевизията също не ѝ е чужда. Дебютът ѝ е в сериала “Стъклен дом”. Част е и от актьорския състав на “Дървото на живота”, а преди няколко години се превъплъти в д-р Вяра Добрева в “Откраднат живот”. С Яна Маринова си партнира във филмите “Привличане” и “Диви и щастливи”.

Талантът на Бабинова също не остава незабелязан. Тя е сред актьорския състав на “Том Сойер”, “Човекът, който искаше”, както и в спектакъла “Попфолк хроники: Бели птици и куршуми”. С Григорова често излизат заедно на сцената с пиесите “Пияните”, “Скъперникът” и др. Бабинова участваше във филма “Вездесъщият”, а в сериала “Денят на бащата” си партнираше със Захари Бахаров.

Постепенно разбира, че Бабинова е страхотен човек. През годините, в които са приятелки, ѝ е показала многократно, че може да ѝ се разчита. А и Григорова отвръща със същото - винаги е насреща. “Ние с нея се допълваме, защото не сме еднакви като характери изобщо, но пък за много неща мислим еднакво и много неща преживяхме заедно. Това някак закрепи още повече приятелството ни.

А то вървеше като

две успоредни прави -

каквото се случваше

на едната, това и на

другата. Така

продължава и

до ден днешен,

което е много смешно, но е факт”, казва с усмивка Григорова.

Двете станаха майки на една дата, без въобще да го планират. “Не очаквахме, че ще забременеем по едно и също време. Да, искахме деца, но си говорихме за това в бъдеще, а не че ще стане утре. Много се изненадахме и се смяхме тогава, но ни беше супер, защото обикновено когато едната приятелка забременее, тя става скучна на другата, която не чака дете, а пък ние можехме да изкараме цялата бременност заедно, да си говорим нещата, които ни интересуват, без да си ставаме скучни”, разказва Григорова. 

Весела Бабинова на разходка с дъщеря си Йоана и половинката си Владимир Зомбори, който също е актьор.

СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ВЕСЕЛА БАБИНОВА
Весела Бабинова на разходка с дъщеря си Йоана и половинката си Владимир Зомбори, който също е актьор. СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ВЕСЕЛА БАБИНОВА

Въпреки това двете въобще не вярвали, че дори е възможно да родят в един и същи ден. Терминът на Луиза бил 28 септември, а на Бабинова - 26-и. Прекрасните им деца се появяват именно по средата - на 27-и.

Григорова съобщила хубавата новина, че ще става майка, на Бабинова заради представлениято “Пияните” на Явор Гърдев. “Тъй като там имаме много тежки физически дейности, сред които и падания по корем, аз бях доста притеснена и предупредих Явор и колегите, с които играя във въпросната сцена, че съм бременна. Но ми беше много мъчно, че съм споделила с тях, но не с най-добрата си приятелка. Тогава беше още много рано, за да се казва, но трябваше да се пазя”, разказва Григорова.

Не издържала и

отишла при Бабинова

с думите: “Виж,

трябва да ти кажа

нещо. Бременна

съм”

Весела била изключително радостна от новината, но Луиза забелязала, че се държи леко странно. След минута разбрала защо. Бабинова също се обърнала към нея, казвайки, че и тя очаква първото си дете. Двете едва повярвали на необичайното съвпадение.

По време на деветте месеца Григорова и Бабинова постоянно си разменяли съвети. Какво не бивало да хапват, къде имало промоция на бебешки дрешки и т.н. “Почти през цялото време комуникацията беше на тази тема”, смее се актрисата.

Разбира се, Григорова, Бабинова и децата им Бран и Йоана вече са излизали на обща разходка, докато времето беше по-топло. “Имаше един много смешен момент на погачата на Весела, която беше у тях”, започва да разказва Луиза. На двете погачи присъствали и двете деца. Бран бил на тази на Йоана, макар по традиция да трябва да присъстват само жени. В един момент и двамата малчугани трябвало да се преобуят. Актрисите отишли в спалнята. От едната страна на леглото със задачата се захванала Григорова, а от другата - Бабинова. 

Разчупването на погачата на малкия Бран

СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ИВЕТ ГРИГОРОВА
Разчупването на погачата на малкия Бран СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ИВЕТ ГРИГОРОВА

Двете са говорили, че няма да настояват децата им да са добри приятели само защото те са такива. “Това си е техен избор. Със сигурност ще растат заедно. Ако решат да са приятели, за нас ще е супер, но ако не, няма да ги караме”, смее се актрисата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ