Напишете дума/думи за търсене

Лаура Чуканов премени бебето си в българска носия в Ню Йорк

Лаура Чуканов с дъщеричката си Лиляна

Невръстната дъщеричка на Лаура Чуканов още е с биберон в устата, но майка ѝ вече я премени в българска носия. Хубавата българка - Мис Юта 2009 и четвърта на “Мис САЩ 2009”, спазва ревностно нашите традиции в Щатите. Красивата одежда е изпратена за малката принцеса със звучното име Лиляна специално от България. Мис Юта 2009 редовно посещаваше клас по народни танци и самата тя често облича носия. Лаура говори с майка си Ангелина предимно на български. Малката Лиляна попива и българска, и американска реч, но все още не е проговорила свободно, защото е само на 15 месеца.

Лаура от малка е запозната с традиционната българска кухня. Самата тя не готви често, но се е научила да прави сарми, баклава и знае как да налага туршия. В навечерието на Бъдни вечер семейството се подготвя да сложи на масата поне седем вегетариански ястия и пита с паричка. Всичко, което е научила от родителите си, Лаура предава на своето малко момиченце. То често слуша любимата песен на баба и дядо “Лиляно моме”. Лаура винаги е с мартеница на 1-ви март и много държи на имените дни на роднините.

Фаворитката на Доналд Тръмп срещна любовта преди 3 години и с Мат Еми вдигнаха нетрадиционна сватба в пустинята Невада, въпреки извилата се ненадейно пясъчна буря. Семейството още не е посетило България, а Мат, който “тачи всичко българско и родно”, вече няма търпение да се запознае с родината на тъстовете. Засега единствената спирачка е COVID-19. Напоследък младото семейство живее в Ню Йорк, където е родена и малката Лиляна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ