Напишете дума/думи за търсене

Рекорден брой бебета се родили в "Шейново" за 2020 г.

Болница "Шейново" СНИМКА: Архив

2364 бебета са се родили за миналата година във Втора САГБАЛ “Шейново”. Това е с 200 повече в сравнение с 2019 година и поставя рекорд за последните 9 г., информира БГНЕС.

„Това ни е един рекорд за последните 9 години. Последно през 2011 година имахме по-голяма раждаемост”, посочва д-р Явор Лозанов.

По думите му изминалата година е била доста сложна както за акушер-гинеколозите, така и за всички медици в България. „Постарахме се да запазим нашите пациенти, да запазим нашите колеги, да запазим и нашите близки. В тази сложна обстановка мисля, че добре се справихме. Една малка част от нашия персонал, включително и аз преболедувахме, сравнително леко го изкарахме. Имахме и пациентки в последните няколко месеца, които бяха позитивни, също без някакви усложнения. Децата, които се родиха, доколкото знам, са живи и здрави, не са имали някакви проблеми”, каза лекарят. Той добавя, че последния месец пациентките, които са позитивни, са много малко.

Първото бебе за 2021 г. в болницата е момче, а за ден и половина от началото на новата година са проплакали общо 6 момчета. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ