Напишете дума/думи за търсене

Топъл и спокоен сън за бебето през студените месеци

Бебетата не могат да регулират телесната си температура. Родителите трябва да я поддържат, като избират топло облекло и регулират градусите в стаята. Ето как можете да поддържате бебето си топло през нощта, за да може то да спи спокойно.

Идеалният диапазон за стайна температура на вашето бебе трябва да бъде около 21 градуса.Най-добрият начин за затопляне през зимата е да го облечете в костюм , който има продължение на краката, за да поддържа топлината и на крайниците. Ако стаята на вашето бебе е в по-студения край на жилището, сложете и жилетка.

Използвайте добър овлажнител за стаята, за да избегнете сухота и сърбеж, които могат да се появят поради допълнителното облекло и студеното време. Дръжте прозорците си затворени, ако навън е изключително студено, но се уверете, че и стаята на бебето ви остава вентилирана и предварително проветрена. 

Уверете се, че отоплителното тяло, което използвате, не духа директно върху бебето ви и умее да поддържа една и съща температура през цялата нощ. Ако тя се покачи, е възможно детето ви да има неспокоен сън, защото ще се претопли. Ако смятате, че дрехите за сън, които сте избрали, не са достатъчни - завийте го с меко одеяло за комфортен и спокоен сън през нощта. В случай, че маха одеялото, можете да го сложите в спално чувалче. 

Важно е и какво спално бельо ще изберете. Поставете памучен чаршаф и меко, удобно одеяло. Те ще поддържат бебето топло в леглото. В допълнение някои допълнителни слоеве от одеялото могат да бъдат добавени или премахнати в зависимост от стайната температура. 

Поставянето на торбичка с гореща вода или нагревателна подложка в леглото за известно време, преди да оставите бебето да спи, ще добави малко топлина към студените чаршафи. Този похват също така поддържа бебешкото креватче топло и удобно за спане. Ако бебето ви не е голям почитател на одеялата, дръжте ръцете и краката му на топло с ръкавици и чорапи.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Не покривайте главата на бебето си, докато спи в леглото или където и да е на закрито. Това може да причини прегряване, тъй като през главата на бебето се образува прекомерно количество топлина. След като бебето заспи, проверете дали е изпотено, зачервено или диша бързо. Намалете температурата в стаята му или просто махнете завивката или капачката му.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ