Напишете дума/думи за търсене

Как да намалим следродилната умора

Тези малки съвети могат да ви помогнат да се справите с физическо, психическо и емоционално изтощение след раждането.

Опитайте да дремнете, докато бебето спи

Опитайте се да спите, когато вашето бебе прави същото. Дори ако това означава да спите през деня или за сметка на домакинската работа. Ако се притеснявате да не се успите, използвайте аларма.

Нека таткото помага в нощните грижи

Ако кърмите, вашият партньор може да ви помогне със смяната на пелени и преобличане на бебето. Ако използвате адаптирано мляко, можете да разделите адълженията за хранене на бебето.

Помолете семейството и приятелите си за допълнителна помощ

Може да потърсите помощ от своите близки и приятели или да наеме жена да помогне с конкретни задачи, като например домакинска работа, пазаруване, готвене, да се грижи за по-възрастните деца или гледане на новороденото, когато почивате.

Идентифициране на моделите на сън на новороденото

Вашето бебе няма да следва една и съща рутина на събуждане по няколко пъти на нощ или заспиване през деня. Научете навиците му, така че да можете да планирате работата си по съответния начин.

Упражнения

Редовните упражнения ще ви накарат да се чувствате по-малко уморена. Разходките всеки ден с бебето ви дават възможност да получите малко свеж въздух, а движението ви помага да спите по-добре.

Опитайте упражнения за релакс

Практикуването на дълбоки техники за релаксация по 10 минути всеки ден може да ви направи освежени. Започнете с медитация и дихателни практики.

Пийте много течности

Да сте хидратирана дава енергия, от която се нуждаете за всеки един ваш ден. Също така повишава настроението ви. Пиенетео на достатъчно вода регулира температурата на тялото, облекчава ставите, защитава гръбначния мозък, както и премахва токсините.

Следвайте здравословна диета

Дори и да не разполагате с достатъчно време за себе си, се опитайте да направите здравословен избор на храни, за да предотвратите следродилната умора.

Бъдете наясно със следродилната депресия

Ако се чувствате уморени, дори и след хубава почивка, това може да се дължи на следродилна депресия. Ако усещате тъга и безнадеждност необичайно дълго време, потърсете специалист.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ