Напишете дума/думи за търсене

Как да изградим връзка с бебето, докато все още е в корема

Докато нероденото ви бебе се развива в утробата, ще се научи да разпознава гласа ви.

Това е важна част от връзката между вас, защото докато дойде моментът на раждането то ще бъде привързано към звука на гласа ви. Около 25 - 26-та седмица бебето ви ще реагира на звуци, които чува извън матката. Гласът на мама е най-ясният заради вибрациите, които преминават през тялото ви. Доказано е, че сърдечната честота на плода се забавя в отговор на глас на майката, което предполага, че не само бебето разпознава гласа ви, но също така се чувства по-сигурно и спокойно от него.

Проучванията също така показват, че новородените бебета реагират на гласа на майка си за разлика от тези на други хора, което показва, че са изградили някаква степен на памет вътре в утробата. Да говорите или четете на вашето бебе е чудесен начин да се изгради връзка с него още преди да се е родило. Бебето се радва да чува и други гласове докато е във вътрешността на матката, включително и тези на членовете на семейството, различен от този на мама. Оказва се, че по-дълбоките гласове са по-лесни за разпознаване вътре в матката, което дава предимство на таткото.

Приспивните песни също влияят на нероденото бебе. Усещането за песента достига в утробата. Бащата също може да се включи - като чете детски приказки или комикси със смешни гласове. Той може да прекарва и щастливи моменти в разговор с майката. Нейните чувства и мисли се отразяват на формирането на сетивата на бебето. Ето защо на бременните често им препоръчват да се фокусират върху позитивното и да избягват притесненията. Това е основата на усещането за любов и сигурност у нероденото още бебе.

Още в утробата детето реагира на звуците. Ако например седнем на стола или леглото и пуснем лека мелодична музика близо до корема си, можем да усетим как бебето започва да се движи. Освен това, когато се роди, то вече ще познава домашните шумове. Звуците от съдовете, телефона, миксера, колелото, колата, прахосмукачката и т.н. ще му помогнат да разпознае външния свят след раждането.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ