Напишете дума/думи за търсене

Как бебето започва да ходи самостоятелно?

За да започнат да ходят самостоятелно, бебетата трябва първо да усвоят други важни етапи в развитието си.

Седнало положение:

На около 6 месеца бебето започва да "решава пъзела" как да използва мускулите на дупето си, за да остане изправено.

Изправяне:

Времето за това варира, но много бебета се вдигат, за да стоят прави около 10 месеца. Седемдесет процента от телесната ни маса е от бедрата нагоре, така че краката се нуждаят от много сила, за да повдигнат торса.

Стъпване с помощ:

Отново възрастта варира, но когато бебето ви го направи, ще се придвижва из стаята, използвайки наличните мебели.

Ходене:

Последното парче от пъзела на самостоятелното ходене е да се научи как да се вдига с единия крак, докато балансира с другия!

Кога бебетата обикновено започват да ходят сами?

Всяко бебе достига този момент в ходенето по различно време. Въпреки това, вероятно ще направи първите си стъпки между 9 и 15 месеца. То ще се клати неуверено, а и вероятно ще пада на дупе, докато свиква как да управлява крачетата си и да им има доверие. Широката стойка и разперените ръце са характерни черти на всички бебета, които току що прохождат.

За да стои, бебето ви трябва да свие много мускули. Но за да ходи, то в крайна сметка трябва да отпусне малко бедрата и коленете. Предизвикателството за него е да разбере как да постигне точното количество мускулно напрежение в краката. След първата годинка не отнема много време, докато бебето се отпусне и добие нужната самоувереност.

След като тръгне, следващото предизвикателство е да измисли как да спре. Всяка стъпка има по-голяма сила от тази при възрастен, защото бебетата все още не умеят да огъват коленете си или не използват правилно петичките при стъпване. Те все още не знаят как да прекъснат инерцията си напред, като спрат с единия крак и докарат задния крак, за да го срещнат. Техният начин да спрат е падането, затова не се паникьосвайте, когато вашето мъниче пада често след първите си стъпки. С времето това ще отмине и то ще стане много по-стабилно. Старайте се около него да има мек килим или възглавници през първите седмици, за да не се нарани в пътя си напред.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ