Напишете дума/думи за търсене

Баня с овесени ядки върши чудеса с кожата на бебето

Научете предимствата на банята с овесена каша за екзема, обриви и други състояния на бебешката кожа, както и правилния начин да я направите у дома по безопасен и успокояващ начин.

Бебетата може да са известни с това, че имат идеално гладка кожа, но дори и те могат да страдат от акне, екзема и обриви. Когато настъпи дразнене на кожата, помислете два пъти, преди да се впуснете да купите арсенал от скъпи кремове и отвари. Домашна овесена каша може да е всичко, от което се нуждаете, за да успокоите кожата.

Има добра причина това лечебно средство да се използва от хилядолетия - доказано е, че ваните с овесени ядки успокояват кожата от всички възрасти, като същевременно овлажняват, лекуват всичко - от копривна треска и слънчево изгаряне до псориазис. И това не са бабини деветини. Проучванията показват, че овесените ядки имат антиоксидантни и противовъзпалителни качества. Също така помагат за възстановяването на кожната повърхност, лекуват и задържат влагата.

Предимства на банята с овесени ядки:

Самоделните вани с овесени ядки могат да бъдат полезни за всеки - не само за бебета. Но те са прост, евтин начин да помогнат за лечение и предотвратяване на кожни проблеми, които са характерни за бебетата и малките деца. Ето най-добрите условия, с които овесената каша може да помогне за лечение:

Суха, сърбяща кожа

Екзема

Пърхот

Обрив от памперс

Топлинен обрив

Алергични реакции

Шарка

Имайте предвид, че баните с овесени ядки, макар и ефективни, не са магически еликсир за лечение на всички неприятности по кожата. В някои случаи е важно да се диагностицира причината за дразненето и да се лекува по подходящ начин. 

Как да направите овесена вана за вашето бебе?

Приготвянето на овесена каша е лесно, но трябва да сте сигурни, че имате правилния тип овесени ядки. Не трябва просто да хвърляте овесените ядки от закуската на бебето си. Потърсете колоидна овесена каша, която е фино смляна на мек прах, предназначен за разтваряне в течности.

Нямате под ръка колоидни овесени ядки? Не се притеснявайте - можете да използвате почти всякакъв вид овесени ядки за вана на бебето, включително обикновена овесена каша. Просто избягвайте овесените ядки с добавени овкусители и съставки. Използвайте кухненски робот или блендер, за да смилате овесените ядки на прахообразна консистенция. Тествайте, за да сте сигурни, че овесените ядки ще се разтворят, като капнете малко количество в чаша топла вода - ако изчезне, сте готови за работа. Ако не, смелете още малко.

Напълнете ваната с топла вода. Уверете се, че не е твърде горещо, тъй като това може да пресуши кожата на бебето. Постепенно поръсете овесените ядки във ваната. Овесените ядки трябва да се разтворят и водата да придобие млечен цвят. Ще ви трябва около 1 чаена чаша за пълна вана, а една трета от чаша за бебешко корито. Поставете бебето във ваната и внимателно го напръскайте с водата, като му позволите да се кисне за 10-15 минути, ако е възможно. След банята изсушете бебето с кърпа (не търкайте) и нанесете нежен овлажнител, преди да го облечете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ