Напишете дума/думи за търсене

Ризото със зеленчуци

Необходими продукти:

1 ч. ч. ориз за ризото

1 морков

100 гр. грах

1 зелена чушка и 1 червена

100 гр. гъби

50 гр. царевица

1 малка глава лук

зехтин

пармезан

Начин на приготвяне:

Нарязваме на малки кубчета зеленчуците. Запържваме ги в 5 с. л. зехтин в уок тиган и прибавяме ориза. Подправяме със сол, соев сос, чубрица и черен пипер. Започваме да прибавяме малко по малко вода – 3 ч. ч., докато оризът я поеме и се сгъсти. Малко преди да свалим от котлона, слагаме пармезана, за да пусне вкуса си и да придаде кремообразна консистенция на ориза. По желание при сервиране може да добавим още.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ