Напишете дума/думи за търсене

Накъде с децата 13-14 февруари

Ето къде може да заведете децата този уикенд.

13 февруари, 12,30-13,30 ч, Театър "Възраждане"

"Ян Бибиян и дяволчето Фют"

Театър "Възраждане" кани най-малките зрители да преживеят приключението на главния герой Ян Бибиян и неговия приятел - дяволчето Фют. "Във всеки един от нас се крие едно малко дяволче, което много често иска да излезе. Само от нас зависи дали ще му позволим това".

Билети се купуват на касата на театъра и на страницата онлайн.

14 февруари, 11-12,30 ч, Младежки театър "Николай Бинев"

"Алиса в Страната на чудесата"

В постановката по книгата на Луис Карол на сцената на Младежкия театър излизат обичаните образи на Алиса, Шапкаря, Заека, Кралицата, Котарака и останалите обитатели на Страната на чудесата. Спектакълът показва темата за объркването и изгубването на самоличността на малката Алиса. Водещ мотив е любовта, която ръководи момичето в чудния свят, а и наяве. Проследяването на приключенията на Алиса се случва с много песни и танци. Спектакълът е насочен към деца над 10-годишна възраст и техните родители.

Билети се продават на касата на театъра и онлайн на страницата.

14 февруари, 11-12 ч, Софийска филхармония - Зала "България"

"Ромео и Жулиета"

На 14 февруари, в Деня на влюбените, оркестърът на Софийската филхармония ще изпълни откъси от произведения, вдъхновени от вечната история за любовта на Ромео и Жулиета. Диригент на концерта е Григор Паликаров.

За любовта няма възраст и затова музикалната история е за цялото семейство.

"Ромео и Жулиета" е сред най-известните, най-филмирани и най-изпълнявани пиеси на всички времена. Шекспировата игра на думи заплита в едно любов, семейни връзки, глупост и безумие, съдбата срещу свободната воля.

Билети може да закупите онлайн.

14 февруари, 11-11,45 ч, Столичен куклен театър

"Момче и вятър"

Постановката на добре познатата българска народна приказка "Момче и вятър" е представена с хумор и детска наивност. Освен куклите - персонажи, в нея оживяват и много фолклорни предмети, елементи и мотиви. Малкият герой от приказката пренебрегва благоразумните съвети на възрастните и със смелост и упоритост се изправя срещу вятъра и природните сили, за да научи в крайна сметка кои са истинските грабители и как да се предпазва от тях.

Билети може да закупите онлайн.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ